Pirelli kiest voor hardste banden tijdens Dutch GP

door Hidde Wissels
Pirelli-belgie-spa-francorchamps

Pirelli neemt voor de Dutch Grand Prix de hardste banden mee. Dat laat Mario Isola weten aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. De voornaamste redenen hiervoor zijn de twee nieuwe kombochten en het ontbreken van informatie over het circuit. 

Na 36 jaar is het circuit van Zandvoort weer gastheer voor een Formule 1-race. Het gaat de vierde keer van dit seizoen worden dat de hardste banden, de C1, C2 en C3, worden gebruikt. Vanwege de zeer veeleisende snelle bochten, de nieuwe kombochten en omdat er belangrijke informatie ontbreekt over het circuit, neemt Isola geen enkel risico.

“De Nederlandse Grand Prix is een uitdaging voor ons"

Volgens Isola gaan de vrije trainingen enorm belangrijk zijn voor Pirelli. Dan kan er voor het eerst echt informatie verzameld gaan worden hoe de banden reageren op het nieuwe circuit.

"Omdat het een nieuwe baan is, zullen de vrije trainingen essentieel zijn om gegevens te verzamelen en kunnen we daarmee de strategie voor de race bepalen”, aldus Isola. “De Nederlandse Grand Prix is een uitdaging voor ons. Wat zeker is dat door de layout van het circuit de banden zwaar belast zullen gaan worden. We hebben al wat nuttige informatie binnengekregen omdat de GT World Challenge op Zandvoort heeft gereden."

Lees ook: Rechter besluit: “Grand Prix van Zandvoort gaat door"

Lees ook: Spa bekijkt opties om fans te kunnen compenseren

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden