Pirelli schrapt geplande test met banden voor 2021

500_spilbergfriday24

De test met een prototype van de Pirelli banden voor 2021, die gepland stond tijdens de tweede vrije training aanstaande vrijdag, is geschrapt. De beslissing is een direct gevolg van de bandenproblemen die de teams afgelopen weekend ondervonden tijdens de eerste race op Silverstone.

Pirelli had in de planning staan om in het weekend van de 70th Anniversary Grand Prix (de tweede race op Silverstone) en een week later in Barcelona de banden voor 2021 te testen. Alle teams worden tijdens een dergelijke test verplicht om met beide auto’s in de eerste dertig minuten van de tweede vrije training de nieuwe banden te gebruiken. 

Na de grote problemen tijdens de Britse Grand Prix afgelopen weekend, waarbij de beide auto’s van Mercedes en de bolides Carlos Sainz en Daniil Kvyat lekke banden opliepen, ziet Pirelli nu dus toch af van de test. De bandenleverancier wil de teams daarmee meer tijd geven om de banden die voor het komende weekend zijn toegewezen beter te kunnen testen. De banden zijn voor de 70th Anniversary Grand Prix namelijk een compound zachter dan afgelopen weekend. De teams zullen daardoor geconfronteerd worden met meer slijtage en een kortere levensduur van de band.

Pirelli laat weten dat de geplande test tijdens het raceweekend in Barcelona vooralsnog wel gewoon doorgaat. De FIA staat de bandenleverancier toe om gedurende het seizoen een aantal keer van de testmogelijkheid gebruik te maken, omdat door het coronavirus een afzonderlijk testprogramma geen optie is. Pirelli gebruikt dit jaar een doorontwikkeling van de 2019 band. Mede door de hogere downforce op de auto’s, waardoor er snellere rondetijden worden geproduceerd, ziet het Italiaanse merk zich genoodzaakt verdere kleine aanpassingen door te voeren voor de banden die in 2021 gebruikt zullen worden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden