Plooij: 'Fout motor Hamilton blijkt probleem bij klantenteam te zijn'

Jack-Plooij

Het eerste raceweekend van het seizoen begint met problemen voor het team van Mercedes. Jack Plooij wist in het programma Op1 namelijk te melden dat er een fout in de motor van Lewis Hamilton is gevonden. Inmiddels weten we, dankzij Plooij, echter dat het om een probleem bij een klantenteam gaat en niet om een probleem met de auto van Hamilton.

"Alle motoren bij Mercedes moeten er opnieuw uit, bij alle auto's. Ze leveren natuurlijk ook motoren aan een aantal klantenteams, die moeten er ook allemaal uit", vertelde Plooij in Op1. "Er is namelijk een fout in de motor bij Lewis Hamilton gevonden, dus het begint voor Mercedes al dramatisch dit weekend."

Inmiddels heeft Jack Plooij gesproken met het team van Mercedes en laat hij weten dat het niet gaat om een probleem met de motor van Lewis Hamilton. Het zou namelijk om een solitair probleem bij een klantenteam gaan dat inmiddels al is opgelost.

https://twitter.com/op1npo/status/1278434548041351169

https://twitter.com/jackontracks/status/1278620250905378817

Mediasessies

Ondanks de coronamaatregelen is het vandaag een drukke dag op het circuit van Spielberg. Alle coureurs zullen namelijk vandaag verschijnen voor de internationale media. Vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd zal elke tien minuten een andere coureur de ingestuurde vragen van de internationale media voor de voeten geworpen krijgen. Bij Grand Prix Radio houden we je natuurlijk op de hoogte over deze mediasessies.

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen