Podiumceremonie en drivers parade F1 krijgen andere invulling

RossBrawn

Dat Grand Prix-weekenden er anders uit gaan zien als het Formule 1-seizoen weer van start gaat, is geen verrassing. Wat dit betekent voor de podiumceremonies en drivers parade legt F1's sportief directeur Ross Brawn uit aan Formula 1

"Elk aspect van het moment tot de teams aankomen op het circuit tot het moment dat ze weer weggaan is doordacht. Hoe het precies zal moeten verlopen, is nog niet definitief besloten, maar we overleggen met de FIA om tot een definitief plan te kunnen komen", legt Brawn uit.

Normaal gesproken is de paddock een drukke plek gevuld met coureurs, monteurs, media en gasten, maar gezien de huidige omstandigheden gaat dat niet mogelijk zijn. "De rituelen die we in het verleden hanteerden, kunnen we nu gewoon niet toepassen. De volgepakte grid vlak voor de start van een race, kan gewoon niet."

13-700x467
(c) Scuderia Ferrari

Volgens Brawn zullen er dan ook een aantal wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Zo zal de podiumceremonie aangepast moeten worden. "De podiumceremonie zoals we die normaal gesproken houden, kan niet doorgaan. We kijken nu naar een alternatief om bijvoorbeeld iets op de grid na afloop van de race te doen", vertelt Brawn. "Een optie zou kunnen zijn om een lineup van de auto's te maken op de baan en de coureurs voor de auto's te laten staan." Ook de trofeeën kunnen niet persoonlijk overhandigd worden, omdat er dan niet voldoende afstand gehouden kan worden.

Drivers parade

Verder zal de drivers parade ook een andere invulling krijgen. "In plaats van de drivers parade gaan we elke coureur interviewen voor de garage van het team. Er zijn voldoende mogelijkheden om dingen te organiseren zonder dat we de gezondheid en veiligheid van mensen in gevaar brengen."

AP-2138VH92N2511_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

Brawn heeft er veel vertrouwen in dat het aangepaste concept boeiend en enthousiasmerend gaat worden. "Dit is de nieuwe norm. Hoelang dit doorgaat? Dat weten wij ook niet, maar dit wordt de nieuwe norm voor de rest van dit jaar, dat is zeker."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden