Podiumplekken Ricciardo inspireren Ocon

3eff-a4bd-6c25-4a4e9b0162ad_0576f7249b99eb4f9b6601a1885666067ae092f2

Esteban Ocon mikt na de podiumfinishes van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo ook zelf op een plek op het ereschavot. De focus van de voor Renault uitkomende Fransman blijft echter liggen op het binnenhalen van de derde plaats in het constructeurskampioenschap.

Ocon keerde na een jaartje aan de zijlijn te hebben gestaan dit jaar terug in de Formule 1. Terwijl zijn teamgenoot Daniel Ricciardo schitterde met podiumplaatsen op de Nürburgring en Imola, moet Ocon het doen met handvol puntenfinishes. De recente resultaten van Ricciardo inspireren de oud-Force India coureur wél om ook zijn eigen prestaties te verbeteren.

“Daniel is geweldig in vorm”, aldus Ocon in zijn column voor F1. “Het gevoel toen hij het podium haalde in Duitsland betekende heel veel voor het team. Om iedereen met een grote glimlach te zien in het Parc Fermé was veelzeggend. Het is geen geheim dat ik ook zo snel mogelijk op het podium wil staan en mijn steentje wil bijdragen aan het team. Ik weet dat we ook aan mijn kant van de garage mogelijkheden hebben om goede resultaten te boeken, maar ik finishte twee van de laatste drie races niet in verband met technische problemen.”

Alhoewel Ocon dus persoonlijk succes nastreeft, ligt de focus vooral op het binnenhalen van de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Renault is daarin in een ongekend spannende strijd verwikkeld met Racing Point en McLaren. Het Franse team staat één punt voor op zijn naaste achtervolgers. “Ik heb het gevoel dat we deze positie verdienen. Het is een enorme teamprestatie, van op het circuit tot in de fabriek. We hebben laten zien dat we snel kunnen zijn op verschillende circuits en onder wisselende omstandigheden. Maar de concurrentie is sterk en ze maken het ons niet makkelijk. Het is geweldig om te zeggen dat we nu derde staan, maar op dit moment koop je daar nog niets voor. Het is pas belangrijk op 13 december als de finishvlag is gezwaaid in Abu Dhabi.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden