‘Porsche schuift aan bij gesprekken over F1-motorenreglement’

Porsche-Le-Mans

In de Formule 1 wordt er momenteel nagedacht over het motorenreglement vanaf 2021. Mercedes, Renault, Ferrari en Honda bespreken het onderwerp in de zogenoemde Engine Working Group (EWG). Binnenkort komen de motorenfabrikanten weer bij elkaar en volgens motorsport-total.com schuift dan ook een delegatie van Porsche aan.

Het voedt de geruchten dat de Duitse autofabrikant denkt aan een comeback in de koningsklasse van de autosport. “We hebben deze uitnodiging geaccepteerd om de huidige trends en plannen te bekijken of om input te geven, waar nodig”, zegt Fritz Enzinger van Porsche.

Le Mans

Porsche won afgelopen weekend voor de derde maal op rij de 24 uur van Le Mans. De deelname aan het WEC is tot en met volgend seizoen verzekerd. Na 2018 is de toekomst nog ongewis. Een rentree in de Formule 1 zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Porsche zou dus niet als team, maar als motorenleverancier willen instappen, iets waar al heel lang binnen het Volkswagen-concern, eigenaar van Porsche, over wordt nagedacht. Op basis van de hybridemotor, waarmee in Le Mans werd gereden, zou een Formule 1-klantenmotor kunnen worden ontwikkeld. Red Bull Racing en McLaren lijken op voorhand al geïnteresseerd te zijn in een krachtbron van Porsche.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden