Porsche Supercup: Güven verslaat Ten Voorde

PorscheSuperCupGuven

Ayhancan Güven heeft de Porsche Supercup race op Silverstone op zijn naam geschreven. De Turk stond de hele wedstrijd onder grote druk van Larry ten Voorde, maar bezweek niet. De Nederlander doet wel goede zaken in de strijd om het kampioenschap, omdat leider Dylan Pereira als derde eindigde.

Ayhancan Güven had zich op pole position gekwalificeerd, voor het Nederlandse GP Elite duo Larry ten Voorde en Max van Splunteren. Kampioenschapsleider Pereira startte van P4 op de grid.

Güven was bij de start goed weg en snelde er met Ten Voorde en Van Splunteren in zijn spiegel vandoor. De safety car moest echter direct de baan opkomen, nadat diverse coureurs betrokken waren bij hardhandig duw- en trekwerk in het middenveld. Jordan Love, teamgenoot van Jaap van Lagen, was het grootste slachtoffer nadat hij in een spin werd geduwd en hard werd aangereden.

Pereira benutte de herstart door direct Van Splunteren te verschalken. Ten Voorde verloor daardoor de rugdekking van zijn teamgenoot, maar drong zelf aan bij raceleider Güven. De Turk kreeg een treintje van vier auto’s achter zich aan en verdedigde zich met hand en tand ten opzichte van Ten Voorde. De Nederlander wist het gaatje echter niet te vinden en kwam op minder dan een seconde achter racewinnaar Güven als tweede over de finish.

Max van Splunteren, vorige week nog knap tweede op Silverstone, moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om Simmenauer achter zich te houden. De Nederlander sloeg diverse aanvallen af en finishte op de vierde plaats.

Ten Voorde komt na zijn overwinning van vorige week en de tweede plaats vandaag steeds dichter bij kampioenschapsleider Dylan Pereira. De Luxemburger kwam als derde over de finish en wist daardoor de schade te beperken. Ten Voorde is Pereira nu tot op vier punten genaderd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden