Porsche Supercup preview; Jaap van Lagen

Jaap-van-Lagen-artikel

Nu de Formule-1 weer gaat beginnen, geldt hetzelfde voor het voorprogramma van de koningsklasse. Ook de Porsche Supercup gaat het seizoen dus aftrappen en het zal vanaf Oostenrijk meereizen met de Formule-1. Jaap van Lagen geeft ons een preview op het aanstaande seizoen. 

Van Lagen gaat dit seizoen terug naar zijn oude team, Fach Auto Tech, een team waarmee hij in 2015 al de Porsche Supercup race in Monaco won. Hij vind het dan ook jammer dat de race in het prinsendom door alle corona-perikelen niet doorgaat. 'Daar ben ik elk jaar zeer sterk, en ik kijk er daarom ook altijd naar uit.'

Ook van de afgelasting van de race op Zandvoort baalt van Lagen. 'Eigenlijk zijn mijn twee favoriete races afgelast. Zandvoort is natuurlijk mijn thuiscircuit en zeker met alle recente aanpassingen plus de komst van de Formule-1 is het heel jammer dat die race niet doorgaat.

Van zijn stap terug naar het Fach Auto Tech team baalt van Lagen alles behalve. 'Ik heb daar echt mooie momenten meegemaakt en het is een absoluut topteam. We gaan zeker voor het podium in Oostenrijk.'

Een kleine kanttekening geeft van Lagen echter wel, hij heeft namelijk niet veel kunnen testen in vergelijking tot andere teams vanwege zijn Australische teamgenoot die niet naar Europa kon komen. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat de snelheid goed zal zijn.

De gehele audio-update van Jaap van Lagen is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen