Van Lagen over Porsche Supercup: 'Was een moeizaam weekend'

Jaap-van-Lagen-artikel-2

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jaap van Lagen terug op zijn race. Vanochtend reed hij in de Porsche Supercup naar de elfde plaats. Na een fout in de kwalificatie heeft hij niet het gewenste resultaat kunnen behalen.

“We hebben het weekend er weer op zitten en het was weer een moeizaam weekend. Vorige week hadden we de pech dat we tijdens de race een leeglopende band hadden en daardoor niet eens de finish haalden. En dit weekend hebben we in de kwalificatie een behoorlijk grote fout gemaakt waardoor we er totaal niet bijzaten. We moesten namelijk starten vanaf P13.”

“Vanaf plek 13 hadden we een goede start. Het werd een beetje nauw in bocht 1 maar ik kon mijn positie gelukkig behouden. Maar in bocht 2 zat ik aan de binnenkant en kwam er iemand aan de buitenkant voorbij waardoor we terugvielen naar de veertiende plaats. Desondanks heb ik me weten terug te vechten naar plek 11 met een paar mooie acties.”

“In de race voelde de auto goed aan, zeer constant en de rondetijden zagen er goed uit. Al met al niet tevreden, het is niet wat ik ervan had verwacht. Maar de kwalificatie is gewoon heel belangrijk en daar is het al misgegaan. Volgende week in Hongarije moeten we zien dat we gewoon een goede kwalificatie rijden want dan begin je de race ook al heel anders. Daar gaan we ons best doen om goede punten te scoren, of misschien wel een podium. Daar gaan we voor, deze gewoon snel vergeten en door naar de volgende.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen