Portimão Circuit in onderhandeling over Formule 1-races

portimao

Een woordvoerder van het Portugese Portimão Circuit heeft bekendgemaakt dat het circuit in onderhandeling is met FOM over twee Formule 1-races in 2020.

Tot nu toe bestaat de kalender uit acht races in Europa, maar achter de schermen wordt gewerkt aan een uitbreiding van deze kalender. Er gaan geruchten dat circuits overwogen worden die niet op de 'normale' kalender van 2020 stonden. De circuits Imola, Mugello, Hockenheim en Portimão zouden een mogelijkheid kunnen zijn. Portimão heeft aan Motorsport.com bevestigd dat met FOM onderhandeld wordt over twee Formule 1-races op het Portugese circuit.

"We hebben contact met FOM en zijn serieus aan het onderhandelen. Zoals Ross Brawn heeft gezegd, het is een mogelijkheid", vertelt de woordvoerder. "Voorlopig is niets bevestigd, maar we weten dat de teams graag zouden willen dat Portugal gekozen wordt voor de kalender, we werken erg hard en doen er alles aan om de F1 naar ons circuit te halen." De woordvoerder heeft er vertrouwen in dat de Formule 1 dit jaar naar Portugal zal komen. "Wij zijn de optie die iedereen wil vanwege de locatie, de baan, de ruime faciliteiten die een grote veiligheidsafstand mogelijk maken, het klimaat, de hotels en de beperkte impact van COVID-19 op het land."

Motorsport.com meldt dat onderhandeld wordt over twee races op 27 september en 4 oktober. Een beslissing wordt volgens de woordvoerder pas in juli genomen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen