Preview Bent Viscaal op F3-race Red Bull Ring: 'zin om meters te maken'

AP-1Z5NXV5UN1W11_news

Naast de Formule 1 gaan dit weekend natuurlijk ook de Formule 2 en de Formule 3 weer van start. De Nederlander Bent Viscaal, die in de Formule 3 uitkomt voor de Nederlandse renstal MP Motorsport, staat te springen om weer 'echte' kilometers te kunnen maken.

"Voor de Formule 3 wordt het in het bijzonder een leuk weekend aangezien onze wintertest al vier maanden geleden is", vertelt Viscaal aan Grand Prix Radio. Hij voegt daaraan toe dat ze maar 45 minuten vrije training hebben, een goede voorbereiding was dan ook essentieel.

https://twitter.com/BentViscaal/status/1234927426901331970

"We hebben er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op alle mogelijke scenario's. Na alle voorbereiding heb ik nu natuurlijk heel veel zin om weer in de auto te stappen en eindelijk echte kilometers te gaan maken."

Slecht weer

Dit weekend kan nog weleens een spannende worden aangezien de weersomstandigheden in Spielberg, Oostenrijk enorm wisselend zijn. "Het weer wordt sowieso iets heel interessants. We hebben enorme onweersbuien gehad en er zijn ook nogal wat buitjes voorspeld voor de aankomende paar dagen, dus het wordt in alle opzichten een leuk alternatief raceweekend."

De hele update van Bent Viscaal is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook ons exclusieve uitgebreide interview met Bent Viscaal: Bent Viscaal mikt op top 5 bij seizoensopener Formule 3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen