Preview Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië; Ho-Pin Tung

door Tim Koenders
HoPinTung

Na een weekend zonder Formule 1 gaan we dit weekend weer racen. Dit weekend zal op Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden worden. Net zoals de vorige Grands Prix kijkt ook deze keer Ho-Pin Tung speciaal voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix.

Na de krappe en bochtige Hungaroring gaan we nu naar Silverstone, een favoriet van veel coureurs. De coureurs hebben een week vrij gehad maar in de fabriek is er natuurlijk keihard doorgewerkt. Waar we vorig seizoen nog spraken over hoe sommige circuits auto’s goed lagen heeft Mercedes dit jaar een dusdanig grote marge dat dit niet meer de vraag is.”

Wel verwacht Ho Pin Tung dat Red Bull een stuk dichter bij zal zitten dan mensen verwachten. “De eerste races van het seizoen leek het erop dat de auto niet altijd reageerde zoals verwacht. Vooral de vloer lijkt af en toe ineens de neerwaartse druk te verliezen.” Volgens Tung is dit ook de reden waarom de Red Bulls relatief vaak spinnen. Ook verloor Verstappen veel tijd met weinig schade aan de voorvleugel. Dit heeft volgens Ho-Pin Tung ook daarmee te maken. “Met een andere filosofie voor Silverstone waar eigenlijk alles gefocust is op aerodynamisch platform denk ik dat men naar verhouding competitiever zal zijn. Ook omdat Silverstone agressief op de banden is en veel snelle bochten heeft. ”

“Het nieuwe asfalt van vorig jaar zorgt ervoor dat er veel meer energie in de banden gaat. Hierdoor zal het veel meer teams lukken om de banden in de zogenoemde ‘operating window’ te krijgen in de kwalificatie. In de race wordt bandenmanagement ook heel belangrijk. Alhoewel men in het eerste weekend met de drie hardste compounds zal gaan rijden. Dan zal het automatisch een iets minder groot probleem zijn in vergelijking met het tweede weekend.”

Ook moeten we volgens Tung gaan letten op de coureurs van Renault en dan in positieve zin. Hij verwacht namelijk dat het Franse team nog wel eens zou kunnen verrassen.

De hele gesproken preview van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden