Preview Formule 1 Grand Prix van Hongarije; Ho-Pin Tung

190010_ung

Dit weekend wordt de Grand Prix van Hongarije verreden. Ho-Pin Tung blikt voor Grand Prix Radio vooruit op het raceweekend. De voormalig Formule 1-testrijder verwacht een sterk Mercedes op de Hungaroring.

"Na twee races op het snelle circuit in Spielberg hebben we nu eigenlijk het tegenovergestelde, een langzame krappe baan met een kort recht stuk", legt Tung het verschil tussen de Red Bull Ring en de Hungaroring uit. "Net als op de Red Bull Ring is het belangrijk om de exit kerbs te benutten bij het uitkomen van bochten om zo meer snelheid mee te kunnen nemen. Bij lage snelheden zoals op de Hungaroring is elke kilometer snelheidswinst procentueel gezien natuurlijk groter."

"De Red Bull Ring was echt een power circuit. Op de Hungaroring is belangrijk om zoveel mogelijk downforce te hebben, zelfs als dat enigszins ten koste gaat van de efficiëntie." Volgens Tung zal daarom de aerodynamica van de auto's een grote rol spelen bij het rijden van een goed rondetijd. "Hoewel alle teams dus met een andere aero-configuratie zullen rijden dan op de Red Bull Ring, denk ik wel dat Mercedes wederom de beste kaarten in handen heeft. Enigszins gerelateerd aan dit is, dat Max Verstappen afgelopen weekend klaagde over slechte driveability vanuit bocht 3 van de Red Bull Ring. Nou was dit weliswaar tractie, maar ik vermoed dat dit meer banden gerelateerd was, (...) meer downforce is uiteindelijk minder bandenslijtage. Red Bull heeft, zoals hij (Verstappen) zelf al aangaf, nog wel wat werk aan de winkel op dat gebied." Mercedes is volgens Tung dit weekend weer favoriet. Hij verwacht daarnaast dat een podiumfinish van een Racing Point misschien wel eens zou kunnen.

De volledige gesproken preview van Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden