Preview Formule 1 Grand Prix van Rusland; Ho-Pin Tung

door Tim Koenders
HoPinTung

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Ho-Pin Tung vooruit op de Grand Prix van Rusland. Mercedes was de afgelopen jaren de snelste maar Ho-Pin verwacht dat er ook kansen zijn voor Verstappen. Het weer en de baancondities lijken in het voordeel te zijn van de Nederlander.

“Het zal een groot contrast zijn voor de coureurs, van het spectaculaire circuit van Mugello naar het platte circuit in Sochi. Officieel staat het op de Formule 1 kalender als een stratencircuit dus dat betekent dat er bijna nooit wordt gereden. De grip zal bij aanvang van het weekend dan ook heel erg laag zijn. Mede vanwege die lage grip in Sochi en ook de lage energie die in de band gaat neemt Pirelli de zachtste banden mee.”

“Als we kijken naar de historie dan valt het op de Mercedes tot nu toe iedere race op dit circuit gewonnen heeft. En toch denk ik dat er deze editie een kans voor Max Verstappen en Red Bull is. Het is weliswaar een relatief snel circuit maar de afgelopen twee jaar moest hij telkens verder naar achteren starten door grid penalty’s. Toen wist hij zeer fraaie inhaalacties te leveren. Red Bull lijkt ook goed te zijn op circuits waar weinig grip is. Zachtere banden lijken sowieso in hun voordeel en het wordt ook weer lekker warm. Ik verwacht ook dat de McLarens weer vooraan het middenveld zullen staan.”

De hele gesproken preview van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen