Priestley verklaart verhaal over vibraties Honda-motor

AP-1YEJ7NR691W11_news

Afgelopen winter kwamen er een hoop positieve verhalen rondom de nieuwe Honda-motor naar buiten, maar ook een aantal negatieve. Een van die negatieve verhalen werd gebracht door oud-F1-monteur en tegenwoordig Formule 1-analist Marc Priestley. Hij wist te vertellen dat de Honda-krachtbron voor vibraties zou zorgen omdat deze te krap verpakt in het chassis van de Red Bull zou zijn. In een speciale aflevering van onze podcast F1 Aan Tafel gaat Priestley dieper in op dit verhaal.

"Dat verhaal heb ik niet verzonnen, dat is vanuit Red Bull gekomen", zegt hij in gesprek met Rachid Finge en Frederik Middelhoff. "Ik weet niet of ze dat inmiddels volledig hebben verholpen, maar ze hebben absoluut problemen gehad met het verpakken van de Honda-motor. Later heeft Honda dit ook deels bevestigd."

Toch kan Red Bull volgens Priestley terugkijken op een positieve testwinter. "Waar je niet omheen kan is dat Honda en daarmee Red Bull een betrouwbare auto heeft gebouwd. Ze hebben in de afgelopen seizoenen altijd veel problemen met betrouwbaarheid gehad. Dat was deze winter anders."

"Als je een betrouwbare auto hebt, dan kan je je gaan focussen op snelheid. En laat het ontwikkelen van de auto gedurende het seizoen nou een van de sterke punten van Red Bull zijn. Jullie Max Verstappen heeft dit seizoen een grotere kans op de titel dan in de afgelopen jaren."

Het volledige interview met Marc Priestley is hier te beluisteren:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden