Problemen met drinksysteem voor Valtteri Bottas

M274827

Valtteri Bottas had in Silverstone een lastige race. Twee keer een slechte start, een kapot drinksysteem en een teamorder. Na de trage pitstop van Lando Norris moest Mercedes reageren en wist Bottas dat het een moeilijke tweede stint ging worden, de Fin eindigde uiteindelijk als derde op elf seconden van teamgenoot Lewis Hamilton.

In het podiuminterview met Jenson Button na de Grand Prix van Groot-Brittannië werd duidelijk dat het in alle opzichten een moeilijke race was voor Bottas. "Het ziet eruit dat het een beetje warm is", begon Button het interview. "Ja, ik had geen drinken, het drinksysteem werkte niet", verklaarde een bezweette Bottas.

Strategie

In het vierkantje werd de Fin vervolgens door Jack Plooij gevraagd waarom Bottas niet een andere strategie had gekozen ten opzichte van Hamilton, waarop de Mercedes-coureur liet weten dat hij niet het idee had dat er een andere optie mogelijk was. "Mijn probleem was dat ik bij de start een positie verloor, dat maakte alles lastiger. Toen Lando Norris stopte en een langzame stop had moesten wij daarop reageren om hem te pakken", ging Bottas tegenover Ziggo Sport verder. Doordat hij eerder moest stoppen dan gepland wist de Fin dat hij een moeilijke tweede stint voor de kiezen zou krijgen.

Valtteri Bottas / Mercedes / Grand Prix van Groot-Brittannië / Silverstone / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Teamorder

Op de vraag hoe de teamorder voor Bottas persoonlijk voelde gaf de Fin aan dat het niet de eerste keer was. "Het was voor de race besproken." Dat maakte de teamorder makkelijker accepteren voor Bottas. "Als het vooraf besproken is en het niet rauw op je dak valt is het makkelijker. Met het seizoen wat ik tot nu toe heb is het ook begrijpelijk, want ik lig zo goed als uit het gevecht voor het kampioenschap."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max gaf me geen ruimte”

Lees ook: Charles Leclerc: “Ik heb 200 procent gegeven”

Lees ook: Lewis Hamilton wint GP Groot-Brittannië na crash met Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden