Prognose: Wordt Alfa Romeo Racing het vierde team?

bcn_test01_2-1800x1200

Over 11 dagen wordt in Melbourne de eerste Grand Prix van 2019 verreden. Hoe zijn de renstallen uit hun winterslaap gekomen en wat kunnen we in Australië van ze verwachten? Tot aan de Grand Prix van Australië bekijken we elke dag de voorbereiding van een van de tien teams. Vandaag Alfa Romeo Racing.

Alfa Romeo Racing (aantal rondes: 922)

Snelste tijd:
#7 Kimi Raikkonen – 1:17.239 (C5)
#99 Antonio Giovinazzi – 1:17.639 (C5)

Alfa Romeo Racing, dat vorig jaar nog door het leven ging als Alfa Romeo Sauber, wil de lijn van het afgelopen seizoen doorzetten. Het team maakte door de steun van Ferrari flinke progressie en wist de laatste plaatsen op de grid achter zich te laten. Met Charles Leclerc had het team ook een van de smaakmakers van 2018 achter het stuur.

Alfa Romeo rijdt in 2019 met twee nieuwe coureurs. Leclerc maakte promotie naar Ferrari en Marcus Ericsson werd bedankt voor bewezen diensten. Het Zwitserse team contracteerde Kimi Raikkonen en gaf Antonio Giovinazzi het tweede stoeltje.

Voor Raikkonen betekende het een terugkeer op het oude nest. In 2001 maakte de Fin zijn debuut in de Formule 1 bij het voormalig Sauber-team. Giovinazzi krijgt dit jaar eindelijk de kans om een heel seizoen zijn rijkunsten te tonen. De Ferrari-junior ziet hiermee zijn geduld eindelijk beloond. Ook de Italiaan maakte zijn Formule 1-debuut bij Sauber. In 2017 reed hij twee races voor de renstal uit Hinwil als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein.

Alfa Romeo viel tijdens de wintertests niet heel erg op. Het team maakte zich niet druk over snelle rondetijden en reed bij de testdagen veel ronden. Aan het eind van de twee weken waren de Alfa Romeo-coureurs dan ook in het achterveld terug te vinden. Raikkonen reed de dertiende tijd en Giovinazzi stond na twee weken testen op de zestiende plaats. In Melbourne zal het team daar echter geen genoegen mee nemen.

Onze analyse

Alfa Romeo Racing zal dit jaar met Renault, Haas F1 en Racing Point willen strijden om de plek 'best of the rest'. Het team moet hiervoor wel alle zeilen bij zetten om dit realiseren, want ook McLaren en Toro Rosso zullen een stap voorwaarts willen maken. Het is dringen achter de topteams, waardoor het vaak om details zal gaan. Met Raikkonen hebben ze in ieder geval heel veel ervaring in huis.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen