Promotor Braziliaanse Grand Prix woedend op Formule 1

01-brazilian-thursday6-856759-1

Tamas Rohonyi, promotor van de Braziliaanse Grand Prix, is absoluut niet te spreken over het besluit van de Formule 1 om de race op Interlagos te annuleren. Volgens Rohonyi had ondanks het grote aantal coronabesmettingen in Brazilië, de race in São Paulo gewoon door kunnen gaan. De promotor bekijkt of er juridische stappen mogelijk zijn.

De Formule 1 maakte eerder deze week bekend geen races in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië te organiseren. De reden om Interlagos niet op de kalender te plaatsen heeft te maken met de huidige situatie rondom het coronavirus in Brazilië. Het land heeft na de Verenigde Staten het meeste aantal besmettingen ter wereld. Vijf Formule 1 teams zagen het daarom niet zitten om naar het Zuid-Amerikaanse land af te reizen.

De beslissing om niet in Brazilië te racen is in het verkeerde keelgat geschoten bij de promotor van de race op Interlagos, Tamas Rohonyi. Tegenover Motorsport.com legt hij uit dat de situatie in São Paulo niet zo slecht is als het lijkt als je het vergelijkt met andere landen: “Het annuleren van de race was geen verrassing voor ons, maar de redenen daarvoor kunnen wij niet accepteren. Ze hebben het over de besmettingsgraad in Brazilië, wat hetzelfde is als Californië en Florida vergelijken. Brazilië is een land dat bijna een heel continent beslaat. Als je kijkt naar de cijfers van São Paulo, dan is het naar rato zelfs beter dan in Engeland. Dus als je de brief die we van FOM hebben ontvangen leest, dan klopt het gewoon niet. Het klinkt als een soort verzonnen reden om de race te annuleren.”

Rohonyi zegt dat hij er vertrouwen in had dat Interlagos een veilig evenement had kunnen organiseren. De promotor had een waterdicht plan kunnen voorleggen, maar werd daar naar eigen zeggen niet naar gevraagd. Rohonyi zet ook zijn vraagtekens bij de rol die de teams hebben gespeeld bij de beslissing om niet naar Brazilië af te reizen. Er wordt daarom gekeken of er juridische stappen kunnen worden genomen, omdat volgens Rohonyi zowel de stad São Paulo als de organisatie enorme verliezen lijden. Recent werd met publiek geld voor 8 miljoen dollar geïnvesteerd in het moderniseren van het circuit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden