Dz2Ir-oWoAADWZ0

Het International Court of Appeal van de FIA heeft het protest van Alfa Romeo tegen de straffen na afloop van de Grand Prix van Duitsland afgewezen. Hierdoor blijven Lewis Hamilton en Robert Kubica in de top tien geklasseerd en behouden zodoende hun punten.

Na de race op Hockenheim kregen Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi van Alfa Romeo een tijdstraf van dertig seconden voor inbreuk op artikel 27.1 van het technische reglement van de FIA. De koppeling van beide bolides bleek niet aan de eisen te voldoen wat mogelijk een valse start in de hand zou kunnen werken.

Buiten de top tien

Raikkonen en Giovinazzi werden bestraft met een stop-and-go penalty van tien seconden, die automatisch na de race werd omgezet in een tijdstraf van dertig seconden. Hierdoor viel zowel Raikkonen (van P7 naar P12) als Giovinazzi (van P8 naar P13) buiten de top tien.

Vanwege de straf schoof het Haas-duo op naar de plekken zeven en acht. WK-leider Lewis Hamilton hield zodoende nog twee punten over aan zijn race en pakte Williams dankzij Robert Kubica het eerste punt van het seizoen.

Geen gelijk in beroepszaak

Na afloop van de race ging Alfa Romeo in beroep, maar werd dinsdag niet in het gelijk gesteld door het Court of Appeal van de internationale autofederatie.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden