Punten voor Räikkönen, maar gemiste kans voor Giovinazzi

2021-Mexican-Grand-Prix-Sunday-1

Alfa Romeo lag op koers om met beide auto's in de punten te eindigen na chaos in de eerste bocht, maar het mocht niet zo zijn. Kimi Räikkönen haalde de punten binnen op de achtste plaats terwijl Antonio Giovinazzi net misgreep op plaats elf. 

Räikkönen is tevreden met de race die hij gereden heeft. Hij is blij dat hij de chaos in de eerste ronde zoveel mogelijk heeft ontweken en zonder schade verder heeft kunnen rijden. Het was volgens hem belangrijk om de Williams voor te blijven. Vanaf dat moment probeerde hij voorbij de Aston Martin van Sebastian Vettel te komen. Helaas had hij niet genoeg snelheid daarvoor vertelt hij tegenover Ziggo Sport na afloop van de race.

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Mexico / 2021
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN (Florent Gooden / DPPI)

Teleurgestelde Giovinazzi

Teamgenoot Antonio Giovinazzi daarentegen is teleurgesteld met de uitslag van de race. Hij had een goede openingsronde waarin hij op de zesde plaats reed. Daarna ging hij langzaam achteruit. Hij geeft de schuld aan een slechte strategie en is daarom teleurgesteld in zichzelf en in het team. "We konden veel meer punten krijgen dan we uiteindelijk hebben gescoord", zegt de Italiaan tegenover Ziggo Sport.

Het is nog steeds onduidelijk of Giovinazzi in de Formule 1 blijft. Teambaas Frédéric Vasseur zei voor de race dat het belangrijk was voor de coureur om zichzelf te bewijzen. "Het is moeilijk om mezelf goed te bewijzen. Ik reed op de zevende plaats en daarna ging het gewoon niet", reageert Giovinazzi. 

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Lees ook: Lewis Hamilton hamert op wederzijds respect in titelstrijd

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen