Quarantaine Noord-Italië veroorzaakt mogelijk problemen voor Italiaanse F1-teams

Vettel-2

Afgelopen nacht maakte de Italiaanse overheid bekend dat het een groot aantal Italiaanse regio's afsluit. De zogenoemde rode zones, zijn zones waar veel besmettingen met het coronavirus zijn. Deze beslissing kan grote gevolgen hebben voor het F1-seizoen en voor de Italiaanse F1-teams.

De quarantainemaatregelen in Noord-Italië betekenen dat men zich niet zomaar meer mag verplaatsen naar andere regio's. Alleen in geval van nood wordt daar toestemming voor gegeven. Op dit moment is het nog niet bekend of personeel van onder andere Ferrari en bandenleverancier Pirelli al naar Melbourne afgereisd zijn.

Ross Brawn, directeur van de Formule 1, liet eerder al weten dat een Grand Prix niet doorgaat als niet alle teams aanwezig zijn. Mocht het dus niet lukken voor Ferrari om naar Australië te komen, kan dat betekenen dat de race niet doorgaat. Normaal gesproken zouden de teams via Milaan naar Australië vliegen, maar het vliegveld daar is vanaf vandaag gesloten vanwege de nieuwe maatregelen die de overheid heeft getroffen.

Niet alleen het verplaatsen van personeel zal een uitdaging worden, ook het verplaatsen van materieel en onderdelen voor de auto's wordt moeilijk. Noord-Italië blijft namelijk naar verwachting tot en met 3 april in quarantaine. Door het vliegverbod kunnen de teams geen nieuw materieel invliegen. Het is dus nog maar de vraag of het gaat lukken om drie races (Australië, Bahrein en Vietnam) achter elkaar te rijden.

Voor het Italiaanse F1-team van Alpha Tauri zullen de nieuwe regels voor nu niet voor problemen zorgen. Het team is namelijk niet gevestigd in één van de afgesloten gebieden.

UPDATE: Motorsport.com Italië meldt dat het personeel van Ferrari toestemming heeft gekregen van de Italiaanse overheid om af te reizen naar Melbourne, Australië. Ook een deel van het personeel van Haas (chassispartner Dallara bevindt zich in italië) en bandenleverancier Pirelli hebben toestemming gekregen om naar Australië te reizen.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden