AP-1ZSY6WY2N1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Volgens Charles Leclerc is het spannender om te racen tegen Max Verstappen dan tegen Lewis Hamilton. Van Hamilton leert Leclerc daarentegen weer ontzettend veel. De Monegask vertelde dat in de Sky Sports vodcast op vragen van oud-coureur Paul di Resta.

Op de vraag tegen wie het prettiger racen is antwoordde Leclerc: "Als ik zeker wil zijn dat ik de race finish, dan Lewis. Maar voor het plezier en het close racen Max." Volgens de Ferrari-rijder is het altijd spannend om te strijden met Verstappen.

Volgens Leclerc zit het verschil in de aggresiviteit tussen de Nederlander en de Brit. "Verstappen geeft je weinig ruimte. Soms is het een beetje over de limiet, soms erop, maar ik geniet van het racen. Lewis heeft andere rijstijl. Hij is heel slim. Hij weet altijd precies wat de ander gaat doen. Dat maakt hem zo goed in gevechten op de baan. Hij is nooit te aggressief, altijd correct."

Relatie met Vettel beter dan het lijkt
Verder liet hij weten dat zijn relatie met teamgenoot Sebastian Vettel ebter is dan mensen denken. "Het is altijd het zelfde geweest vanaf het begin en dat was goed. Zelfs al hadden we wat problemen op de baan, iedere keer hebben we dat rustig besproken en zijn we daar sterker uitgekomen."

Het incident tussen de Ferrari-coureurs in Brazilië vorig jaar, toen ze met elkaar botsten tijdens de race, heeft dan ook geen invloed gehad. "Na Brazilië was het wel moeilijk, maar de race erna was alles alweer goed."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen