Racewereld in rep en roer door onsportiviteit jonge karter

kart-driver-luca-corberi-throws-bumper-at-rival-during-fia-world-championship_1

De 23-jarige Luca Corberi bracht gisteren de motorsportwereld in ongeloof. Toen hij van de baan vloog na een aanrijding met een medecoureur besloot de Italiaan wraak te nemen. Hij raapte een afgebroken bumper van zijn kart op en gooide die op de baan toen de nog racende karters voorbij kwamen. 

https://twitter.com/VanGamerenF1/status/1312758248416698369?s=20

Veel veteranen uit de motorsportwereld reageerden geschokt, en roepen op tot jarenlange schorsing of zelfs een levenslang verbod op racen. Giedo van der Garde op twitter: Ik probeer de kinderen die ik manage altijd bij te brengen dat je altijd respect moet hebben tijdens het racen. Ik heb altijd veel gescholden, met mijn helm op, maar je moet altijd kalm blijven. Dit is een voorbeeld van hoe je niet moet zijn als coureur. Echt onaanvaardbaar. Hij zou voor een lange tijd geschorst moeten worden.

Zelfs wereldkampioen Jenson Button deed zijn zegje op Twitter. 'Luca Corberi heeft zonet zijn kans op een racecarrière verspeeld met zijn misselijkmakende gedrag op de baan. Een levenslange schorsing alsjeblieft.'

Maar het bleef niet alleen bij het gooien van een wrakstuk. Na de race ging zocht Corberi de coureur waar de bumper voor bedoeld was nog eens op. Zelfs zijn vader, die het circuit nota bene bezit, kan zichzelf niet meer in bedwang houden en valt de veel kleinere coureur aan nadat zijn zoon dat al gedaan heeft.

https://twitter.com/VanGamerenF1/status/1312775846218825728?s=20

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden