Racing Point monteur komt met schrik vrij

02 nov 2020 door Tim Koenders
Stroll-

Tijdens de Grand Prix op Imola schoot Lance Stroll bij een pit stop door. De front jackman die de auto omhoog moet tillen kwam met de schrik vrij. De monteur vloog naar achteren maar na een medische keuring heeft het team naar buiten gebracht dat alles in orde is.

De Grand Prix op Imola was in het begin erg spannend. Op het eind werd het een spektakel, de regie had het druk met de juiste beelden uitzoeken. Nadat Verstappen in de grindbak terecht kwam bleef er een sprintrace van slechts een aantal rondes over. Veel coureurs doken naar binnen voor een setje zachte banden. Ondertussen viel Russell ook nog uit omdat hij zijn Williams de muur in reed achter de safety car. Later bleek dat niet alle pit stops even goed zijn gegaan. Lance Stroll kreeg zijn auto niet op tijd tot stilstand en raakte één van zijn monteurs.

https://twitter.com/F1/status/1322997841778806784

De monteur is medisch nagekeken en gelukkig loopt het met een sisser af. Op televisie kon de wereld zien hoe de monteur met behulp van zijn collega’s naar binnen werd geleid. Het team heeft naar buiten gebracht dat de monteur gewoon weer aan het werk kan. Stroll heeft na de race aangegeven dat de remmen erg koud waren. Hierdoor kon hij zijn auto niet op tijd stilzetten. De Canadees vond het op dat moment ook het belangrijkste dat de monteur in orde was.

https://twitter.com/RacingPointF1/status/1322903698918514688

02 nov 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen