Racing Point officieel in beroep tegen uitspraak legaliteit

door Tim Koenders
HoPinTung

Racing Point gaat in beroep tegen de uitspraak dat de brake ducts illegaal zouden zijn. Naast Racing Point zetten Ferrari en Renault hun protest ook door. Williams en McLaren haken af.

Afgelopen weekend is er eindelijk uitspraak gedaan over de legaliteit van de Racing Point. De auto waarmee Racing Point dit jaar rijdt zou te veel lijken op de Mercedes van vorig jaar. De brake ducts zouden gekopieerd zijn en volgens de FIA mag dat dit jaar niet meer. Racing Point kreeg hiervoor 400.000 euro boete en 15 kampioenschapspunten in mindering. Meerdere teams hadden aangegeven het niet eens te zijn met deze uitspraak en wilden in beroep gaan. Van die teams hebben er twee besloten dit niet door te zetten, dit zijn McLaren en Williams.

Ferrari, Renault en Racing Point zetten wel door. Zij hebben nu een officieel protest ingediend tegen de uitspraak. Dat Racing Point doorzet komt niet echt als een verrassing nadat Lawrence Stroll boos reageerde op de uitspraak. Hij was het er namelijk niet mee eens dat het team als valsspeler werd gezien. Ook denkt het team nog steeds dat ze binnen de regels zijn gebleven.

Ferrari en Renault willen vooral opheldering, ook vinden ze de straf te licht. Het is volgens de teams ook onduidelijk waarom ze de brake ducts gewoon mogen blijven gebruiken. Het zal nog lang onduidelijk blijven hoe dit af gaat lopen. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak zal zijn.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden