Racing Point trekt protest tegen straf om brake ducts in

door Hidde Wissels
01_085830_U5I5633

Racing Point heeft besloten het protest tegen de beslissing van de FIA rondom de brake ducts in te trekken. Het team werd schuldig bevonden aan het kopiëren van het onderdeel en besloot daartegen in beroep te gaan.

Racing Point kreeg van de FIA een geldboete van 400.000 euro en er werden 15 punten in het constructeurskampioenschap afgenomen. In een statement laat Racing Point weten het protest in te trekken, omdat de FIA duidelijkheid heeft verschaft over de zogenaamde listed en non-listed parts (onderdelen die de teams wel en niet zelf moeten ontwerpen). 

“De stewards en alle andere betrokken partijen zien in dat de regels onduidelijk waren en dat we ze niet moedwillig overtreden hebben. Nu de dubbelzinnigheid in de regels opgelost is, hebben we besloten ons protest in te trekken. Deze kwestie is een afleiding voor ons en de andere teams geweest, dus nu willen we ons weer richten op datgene waarom we hier zijn: hard racen en de miljoenen Formule 1 fans over de wereld entertainen.”

Eerder trokken Renault, Williams en McLaren zich al terug uit het protest rondom het kopiëren van onderdelen. Ferrari is nu het enige team dat nog officieel protest heeft aangetekend.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden