'Racing Point wordt geen B-team van Mercedes'

M24005-2016-Chinese-Grand-Prix

Mercedes is niet van plan om van Racing Point een B-team te maken van het Duitse merk. Volgens Toto Wolff is de samenwerking met het team van Lawrence Stroll niet te vergelijken met de constructie van Ferrari en Haas.

"Wij volgen het model van Haas en Ferrari niet. Het eerstgenoemde team werd helemaal vanaf de grond opgebouwd, terwijl Racing Point onder de naam Force India al langere tijd bestaat. Onze samenwerking is dus compleet anders", laat Wolff aan Motorsport.com weten.

Ondanks dat Racing Point gebruik gaat maken van de Mercedes-windtunnel volgt technisch directeur van Racing Point, Andy Green, volgens Mercedes in ieder geval tot 2021 zijn eigen ideeën. "Hij heeft zelf een duidelijk idee van wat hij wil. Hij beschikt over een goede groep mensen en samen varen zij volledig hun eigen koers. Racing Point zal nu wel gedeeltelijk onze infrastructuur gebruiken en we zullen dan later wel weer zien wat er met de reglementen van 2021 gebeurt. Pas als die op papier staan, kunnen we kijken waar we willen samenwerken en wat qua reglementen allemaal kan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden