Racing Team Nederland wint openingsrace WEC

WECSPA6310

Racing Team Nederland heeft de eerste race van het World Endurance Championship gewonnen. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert hebben in hun klasse de nummer twee op een ronde gezet. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Job van Uitert terug op het succesvolle weekend.

Afgelopen weekend verliep alles soepel maar voorafgaand aan het weekend waren er nog grote problemen. Tijdens de laatste testdag, dinsdag 27 april, vloog Van Uitert hard van de baan. Op woensdag moest de hele auto opnieuw gebouwd worden. “Na contact met een GT-auto was onze rechter achterband lek, hierdoor ging ik er in Blanchimont hard af. De monteurs hebben fantastisch werk geleverd door alles op tijd te repareren, in de eerste vrije training stonden we weer helemaal klaar.”

Van Uitert geeft aan dat de race zelf vlekkeloos verliep. “Frits heeft echt goed gereden in zijn stints, ik hoefde het in de laatste stint alleen nog maar af te maken.” Uiteindelijk finishte het team als eerste met een ronde voorsprong op de nummer twee in de LMP2 Pro-Am klasse. “We zijn allemaal heel blij hoe de week na dinsdag verlopen is.”

WECSPA8155-700x467
Foto: CLEMENT MARIN

De volgende race in het World Endurance Championship is in Portimao, het circuit waar de Formule 1 afgelopen weekend nog in actie kwam. Van Uitert geeft aan veel vertrouwen te hebben in een goed resultaat. “We hebben daar twee dagen getest, we kennen allemaal de baan dus we kunnen goed voor de dag komen.”

De hele update van Job van Uitert is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: Giedo van der Garde is nog altijd even ambitieus als realistisch

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden