Räikkönen: Australië evenveel punten waard als iedere andere race

EGSqglNXkAAVYye-1

Kimi Räikkönen heeft laten weten in zijn vooruitblik op de start van het seizoen in Australië, dat hij het niet als een extra bijzondere race ziet.

"Het maakt niet echt uit of het het begin of het eind van het seizoen is, elke race is evenveel punten waard en is een mogelijkheid om ons best te doen," vertelt Räikkönen. De ervaren coureur weet dat het moeilijk is om te bepalen waar ze in rangorde staan, maar kijkt vol vertrouwen naar aanstaande weekend. "Ondanks dat we ons best hebben gedaan tijdens de zes wintertestdagen in Barcelona, zullen we in Australië daadwerkelijk weten waar we staan. Het hele team heeft hard gewerkt om de auto te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. We hebben ons huiswerk gedaan en ik heb het vertrouwen dat we goede resultaten kunnen behalen."

Giovinazzi: beter voorbereid dan vorig seizoen

Antonio Giovinazzi kijkt uit naar de start van het seizoen. "Je voelt de opwinding gedurende de wintertesten opbouwen. Elke dag ben je in de auto, maar pas als je in Melbourne in de cockpit zit, voel je voor het eerst de emotie door je aderen lopen."

Giovinazzi zegt "beter voorbereid" te zijn dan vorig seizoen. "Ik ben niet langer een rookie dit jaar, dus ik voel me beter voorbereid voor het weekend dan twaalf maanden geleden. Nu moeten we alleen nog de baan op om te kijken waar we staan."

Op 15 maart gaan de startlichten uit in Albert Park, Melbourne.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden