Raikkonen noteert snelste tijd van testweek, korte runs Verstappen

Dz2Ir-oWoAADWZ0

Kimi Raikkonen heeft woensdagochtend de snelste tijd van deze testweek genoteerd. De Fin klokte in zijn Alfa Romeo 1.17,762 en was daarmee een halve seconde sneller dan Sebastian Vettel, die als tweede eindigde. Max Verstappen ging 33 keer het Circuit de Catalunya rond en klokte de vijfde tijd.

Raikkonen zette zijn tijd neer op de C4-compound, de een-na-zachtste band die Pirelli heeft meegenomen dit weekend. Vettel en Verstappen reden op de C3-band, die één compound harder is. Raikkonen was niet alleen snel, maar ook erg productief. Hij klokte in totaal 64 rondjes.

De meest productieve coureur van de ochtend was Valtteri Bottas. De Fin kwam 88 keer over start-finish, maar was niet bezig met het rijden van snelle tijden.

Ook Verstappen was dat niet. De Nederlander reed het grootste gedeelte van de sessie met aero-rakes op zijn RB15 rond en werkte vooral korte runs af.

Pietro Fittipaldi zorgde voor de enige code-rood-situatie van de ochtend. De Haas van de Braziliaan viel stil en moest worden weggetakeld. Vlak voor het vallen voor de vlag leek ook Carlos Sainz een rode vlag te veroorzaken toen hij in het grind belandde. De Spanjaard hield zijn McLaren echter aan de praat en kon eigenhandig de pits bereiken. Sainz kwam beperkt in actie omdat McLaren vannacht een flink aantal wijzigingen heeft doorgevoerd en deze niet voor aanvang van de sessie had voltooid. Pas na 11.00 uur reed Sainz zijn eerste installatieronde.

Williams was opnieuw de grote afwezige. Het team heeft de auto inmiddels in de pitbox gezet en hoopt vanmiddag te rijden. Mocht dat lukken dan zal George Russell plaatsnemen in de cockpit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen