Räikkönen start vanaf P18 na fout in kwalificatie

2021-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Friday

Kimi Räikkönen start zijn laatste Grand Prix als achttiende nadat hij een fout maakte in de kwalificatie. De auto was niet zo slecht volgens de Alfa Romeo-coureur. De Fin zal veel plaatsen goed moeten maken om zijn carrière met een hoogtepunt af te kunnen sluiten.

Kimi Räikkönen is dit seizoen bezig met zijn afscheidstournee. De Fin neemt na dit weekend afscheid van de Formule 1. De laatste races lijkt het de Fin allemaal al niet veel meer uit te maken. Met nog één grand prix op het programma kijkt Räikkönen voor nu vooral uit naar zijn pensioen. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi reed de wereldkampioen van 2007 de achttiende tijd.

Kimi Raikkonen / Alfa Romeo / Grand Prix van Abu Dhabi / 2021
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN (Antonin Vincent / DPPI)

Crash tijdens VT2

Alfa Romeo heeft dit jaar misschien niet de beste auto, maar de laatste weken laat Giovinazzi zien dat ze er af en toe best goed bijzitten. Ook dit weekend lijkt de auto weer redelijk goed. Zeker als je bekijkt dat Räikkönen met een valse start begon door te crashen in de tweede vrije training. Toch geeft hij bij Ziggo Sport aan dat hij weinig last heeft gehad van de crash. "We hebben vrijdag een aantal dingen geprobeerd en de auto voelde zaterdag best goed aan. Mijn ronde was best goed totdat ik een foutje maakte in bocht dertien."

Lees ook: Kimi Räikkönen begrijpt aanpassingen Yas Marina Circuit niet

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Lees ook: Top & Flop: GP van Abu Dhabi VT3 en kwalificatie

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen