Raikkonen: 'Zwaardere straffen voorkomen domme acties'

180019_kimi-raikkonen

De FIA is continu bezig met het aanpassen en verbeteren van het strafsysteem. Nieuwe strafvormen en het strafpuntensysteem voor de coureurs zijn enkele voorbeelden van de laatste tijd. Toch krijgen sommige stewards van verschillende coureurs flinke kritiek omdat zij vinden dat ze te zware straffen uitdelen. Raikkonen deelt deze mening niet en vindt dat de straffen juist nog wel wat zwaarder mogen.

"Het is allemaal zo willekeurig dat je niet echt kunt spreken van zware straffen. Wanneer ze zware straffen zouden uitdelen voor de juiste dingen, dan zouden ze niet veel van de andere dingen meer hoeven te doen," aldus de Fin tegenover Autosport.com.

"Wanneer je hard genoeg optreedt om bepaalde stommiteiten te stoppen, dan denk ik dat we al die kleine straffen die hier en daar zonder grote reden worden uitgedeeld niet meer zouden hebben. Nu is er soms een goede reden, soms niet - maar het is zo willekeurig. Ik denk dat als je je heel strikt houdt aan de hoofdpunten, dat alles dan zal veranderen. Dan zou niemand meer domme dingen uithalen," besloot Raikkonen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden