Reactie Max Verstappen na kwalificatie Melbourne

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Max_Verstappen_Toro_Rosso_Melbourne_14_maart_2015

Max Verstappen reed vandaag zijn eerste Formule 1-kwalificatie en eindigde als twaalfde. Hij leek in de race voor een top-10 plaats, maar een klein foutje zorgde ervoor dat er net buiten viel. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: "De laatste training van vandaag was goed voor mij om weer in het ritme te komenen en we hebben er een aantal verschillende set-ups geprobeerd, wat erg handig was voor de kwalificatie. Ik voelde me vanaf het begin goed in de auto en reed een goede Q1. De eerste run in Q2 was redelijk, ook al stak er iets in mijn rug, zodat mijn schouder wat zeer deed. Helaas kon ik er geen goede ronde van maken, omdat de banden nog niet op temperatuur waren."

"Tijdens de tweede snelle ronde heb ik een fout gemaakt in bocht 4, waar ik een beetje te wijd ging en de achterkant verloor, waarmee ik heel veel tijd verloor. Het is zonde, maar ik kan het nu niet meer veranderen."

"Ik kijk uit naar morgen, mijn eerste Formule 1-race. De auto is goed en hopelijk zijn we in staat om punten te pakken, aangezien we een goede racesnelheid hebben."

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden