Rebellion Williams wint de virtuele 24 uur van Le Mans

door Tim Koenders
virtuele-24-uur-van-Le-Mans

Het Rebellion Williams team heeft de virtuele 24 uur van Le Mans gewonnen. Het team bestond uit Louis Deletraz, Raffaele Marciello, Nikodem Wisniewski en Kuba Brzezinski. In het begin van de wedstrijd ging team Redline, waar Verstappen en Norris voor reden, aan kop. Maar door technische problemen hebben zij een groot gedeelte van de race niet kunnen rijden. In de GTE klasse heeft het Porsche esports team van Nick Tandy, Joshua Rogers, Ayhancan Güven en Tommy Østgaard gewonnen.

In de beginfase van de wedstrijd was er gelijk een hoofdrol voor Fernando Alonso. Hij had namelijk niet genoeg brandstof en daarom viel hij met zijn team uit. Team Redline was één van de favorieten voor de overwinning en ze reden dan ook vooraan mee. Maar in het donker kwam het team in de problemen waardoor ze uitvielen. Later in de wedstrijd kon het team van Verstappen en Norris toch nog meerijden maar de achterstand was zo groot dat het eigenlijk weinig zin had.

In de laatste fase van de wedstrijd ging het nog tussen 3 auto’s. 2 auto’s van het Rebellion Williams esports team en 1 auto van het ByKolles team. Deze 3 auto’s zaten binnen 20 seconden van elkaar. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was er een strijd om P2 die uiteindelijk gewonnen werd door het ByKolles team. Maar het gat naar de nummer 1 was inmiddels te groot geworden om nog dicht te kunnen rijden.

Het team van Giedo van der Garde en Larry ten Voorde eindigde de race als achtste. Het Veloce esports team waarbij onder andere Nederlanders Jarno Opmeer en Isaac Gillissen maar ook Formule 1 coureur Pierre Gasly reden eindigde als vijfde. De snelste raceronde werd gereden door Rudy van Buren die de race eindigde als vijftiende.

In de GTE klasse was Porsche dominant. In de kwalificatie wist Porsche al de eerste vier plekken te bemachtigen en ook in de race bleef het team dominant. In de openingsfase van de race was het AF Corse Ferrari team nog een bedreiging. Bij het Italiaanse team reden Formule 1 coureurs Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. Het team kwam in de avond in de problemen waardoor ze de kansen op de overwinning wel konden vergeten. Het Porsche team reed in de slotfase met een voorsprong van ongeveer 3 minuten aan de leiding. Deze voorsprong gaven ze ook niet meer weg. De overwinning in de GTE klasse gaat verdiend naar het Porsche esports team.

De virtuele wedstrijd werd dus gewonnen door het Rebellion Williams team. De echte 24 uur van Le Mans zal worden gereden op 19 en 20 september.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden