Red Bull gewaarschuwd voor overwinningsviering Verstappen

SI202106270668_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull is door de FIA ​​gewaarschuwd dat een herhaling van de overwinningsviering van Max Verstappen toen hij de finish bereikte tijdens de Grand Prix van Stiermarken, niet meer zal worden getolereerd.

Verstappen was in dominante vorm op de Red Bull Ring, leidde comfortabel vanaf pole position en pakte een overwinning die zijn voorsprong aan kop van het puntenklassement uitbreidde.

Terwijl de Nederlander zijn overwinning vlak over de streep vierde, remde hij echter vlak naast zijn Red Bull-crew bij de pitmuur af om met hen de winst te vieren. Hierdoor maakte hij een burn-out, en liet hij bandensporen op het circuit achter terwijl hij weer snel doorreed voor de podiumceremonie. Deze actie is met alle risico's van dien als er iets mis zou gaan want de andere auto's komen namelijk met enorme snelheden over datzelfde rechte stuk.


F1-racedirecteur Michael Masi was niet te spreken over de actie en dan met name de locatie waarop Verstappen de actie uitvoerde. Het was een actie die nog niet eerder door Verstappen is vertoond. Voor nu ziet Masi het daarom door de vingers. "Het was geen ideale situatie, daarom heb ik onmiddellijk met het team gesproken en hen verteld dat het in de toekomst niet meer zou worden getolereerd uit veiligheidsoverwegingen."

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Stiermarken, de race

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden