Red Bull komt al in Australië met upgrade

AP-1GZUR6S2S1W11_news

Red Bull Racing heeft na de testweken in Barcelona zo hard mogelijk gewerkt om in de beste vorm aan de start te verschijnen van de Grand Prix van Australië, komende zondag in Melbourne. Een upgrade die bedoeld was voor de Chinese Grand Prix wordt dit weekend al geïntroduceerd.

"Onderdelen die voor de derde race waren gepland, zijn naar voren gehaald", bevestigt Red Bull-adviseur Helmut Marko tegenover ServusTV. "Met dank aan Adrian (Newey, red.) die zijn best heeft gedaan om die in Melbourne al op de auto te krijgen."

Marko kijkt met vertrouwen naar het nieuwe seizoen. De Oostenrijker heeft hoge verwachtingen van Red Bull Racing. "Ons optimisme is niet ongegrond. Ik zie ons achter Ferrari over een race-afstand, maar voor Mercedes", zegt Marko, die de RB15 omschrijft als de beste auto die het team heeft gebouwd.

"De RB15 is met afstand de beste en duurste wagen in de geschiedenis van Red Bull Racing als je de efficiëntie en technische perfectie van de onderdelen bekijkt. Dit was alleen mogelijk omdat in elke fase elke werknemer ervan overtuigd was dat we weer op schema zaten. Nu hebben we weer kans om op eigen kracht voor de overwinning te gaan."

Marko legt de lat voor 2019 dan ook hoog. "Als we meer vermogen hebben, is het niet meer dan logisch dat we uitkijken naar dit jaar. Afgelopen seizoen boekten wij vier overwinningen. Vijf zeges is realistisch. Ik hoop dat het er meer zullen zijn."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen