Red Bull komt met sport-veranderende oplossing

AP-1VBXTESHD2111_news

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft een oplossing voor de financiële problemen van vele formule 1 teams bedacht. Hij zegt dat teams in de mogelijkheid moeten worden gesteld om auto’s van hun rivalen over te kopen.

Horner beweert dat het teams miljoenen kan besparen om een auto over te kopen in plaats van de auto zelf te fabriceren. Het zou de teams in geldproblemen ‘slechts’ rond de 60 miljoen euro kosten wanneer zij een auto overkopen. Een auto zelf fabriceren kost rond de 190 miljoen euro per jaar.

De huidige regels in de formule 1 verbieden dit alleen. Een team moet volgens de regelementen de belangrijkste onderdelen van de auto zelf produceren.

Volgens de teambaas van McLaren Zak Brown zijn er alleen zeker vier teams die de formule 1 financieel niet meer kunnen bij benen als deze situatie nog veel langer standhoudt.

Ondanks dit gegeven leveren de uitspraken van Horner forse kritiek op aangezien zijn denkbeelden volledig ingaan tegen het idee van de formule 1, waarin het team met de beste ideeën en ontwikkelingen de beste resultaten zou moeten behalen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen