Red Bull Racing legt Daniel Ricciardo deadline op

1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-GP-China-2018-1

De strijd om de handtekening van Daniel Ricciardo gaat beginnen. Zijn huidige team Red Bull Racing wil voor de zomerpauze weten of de Australiër blijft of vertrekt. Ricciardo heeft een aflopende verbintenis met de renstal en schermt met interesse van andere teams.

"Uiterlijk in de zomerpauze zal er een besluit moeten worden genomen", zegt teambaas Christian Horner van Red Bull in gesprek met Auto Motor und Sport. "We gaan niet eeuwig wachten. We hebben goede andere opties."

Sainz logisch alternatief

"Onze prioriteit is om verder te gaan met Daniel", gaat Horner verder. "Mocht dat niet lukken, dan zullen we kiezen voor andere opties. Het meest logische is Carlos Sainz. Hij staat bij ons onder contract en dan hebben we nog een aantal talenten."

Volgens Motor Sport Magazine is Ricciardo inmiddels in gesprek met Ferrari. Hiertoe hebben beide partijen een exclusiviteitscontract gesloten. Tot eind juni onderhandelt de winnaar van de Chinese Grand Prix uitsluitend met de Italiaanse renstal over een overstap. De Australiër, die voor deze exclusiviteit wordt betaald, mag tot die tijd niet met andere teams praten, ook niet met Red Bull Racing.

Keuzes maken

Ricciardo zal, als hij tot een akkoord komt met Ferrari, de opvolger worden van Kimi Raikkonen, wiens contract na dit seizoen afloopt. Ook Mercedes is een optie voor de Australiër waar Valtteri Bottas en Lewis Hamilton ook nog geen verbintenis hebben voor 2019. Ricciardo kan er natuurlijk ook voor kiezen om te blijven bij Red Bull, maar dan zal hij wel snel een knoop moeten doorhakken.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden