Red Bull-topman Marko wil na Monaco gesprek met Verstappen

AP-1VCRVGQMD2111_news

Max Verstappen moet zich volgende week verantwoorden bij Red Bull-adviseur Helmut Marko. De grote man achter het Red Bull-project in de Formule 1 eist tekst en uitleg van de Nederlander die zaterdag crashte tijdens VT3 en daardoor de kwalificatie miste.

Dat zegt Marko in gesprek met de BBC. Volgens de voormalig Formule 1-coureur was de crash van Verstappen te wijten aan ongeduld. "Max moet leren om niet altijd voluit te rijden", aldus de Oostenrijker. "Hij heeft dit seizoen al een aantal verschillende incidenten meegemaakt, maar deze was echt totaal onnodig."

Marko vervolgt: "Hij is gewoon niet geduldig genoeg. Hij wil alsmaar laten zien hoe snel hij is, maar dat is niet altijd nodig. De enige positie die telt is op zondagmiddag als je over de finish komt."

De Red Bull-adviseur denkt niet dat er een groter onderliggend probleem ten grondslag ligt aan de incidenten rondom zijn pupil. "Ik zou het geen issue willen noemen. Het zijn allemaal verschillende incidenten die losstaan van elkaar en apart beoordeeld moeten worden. Maar ze komen allemaal voort uit het feit dat hij te ongeduldig is."

Eerder zei teambaas Christian Horner van Red Bull dat Verstappen moet stoppen met het maken van fouten. Verstappen zal door zijn crash zondag als laatste aan de Grand Prix van Monaco moeten beginnen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden