Red Bull verwacht voor Melbourne gat naar Ferrari te dichten

AP-1YGTPXH1S1W11_news

Red Bull Racing heeft volgens eigen berekeningen een kleine voorsprong op Mercedes en een achterstand van twee tienden op Ferrari. Dat gat moet in de aanloop naar de eerste race van het seizoen in Melbourne goedgemaakt zijn met het chassis, zo zegt Helmut Marko in gesprek met het Duitse Auto Motor und Sport.

Red Bull test deze week een aantal grote upgrades aan de auto. "Daarmee maken we onze achterstand van twee tienden op Ferrari goed. Het gat is op z'n laatst in Melbourne  gedicht."

De eerste testweek van de samenwerking tussen Red Bull en Honda overtrof binnen het team alle verwachtingen. “We zijn nog nooit zo goed voorbereid aan een seizoen begonnen als dit jaar", zei Marko eerder. "Onze zorg was de betrouwbaarheid, maar tot dusver is dat geen enkel probleem."

Ook teambaas Christian Horner was lyrisch. “De integratie van de motor in dit chassis is waarschijnlijk de beste die we hebben gehad. Het hele team van engineers heeft keihard gewerkt en er iets heel moois van gemaakt. Het voelt alsof we een Zwitsers uurwerk in de auto hebben liggen.”

De tweede testweek gaat dinsdag van start en eindigt vrijdag. Op 17 maart staat in Melbourne de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen