Red Bull wil voor 15 november duidelijkheid over bevriezing krachtbronnen

AP-1YGEN1SY91W11_news

Helmut Marko heeft gesteld dat Red Bull voor 15 november duidelijkheid wil over het bevriezen van de krachtbronnen. Dit zou gaan over het niet doorontwikkelen van de hybridemotoren tussen 2022 en 2026.

Helmut Marko heeft tegenover F1-insider gesteld dat het voor 15 november duidelijkheid wil over het bevriezen van de krachtbronnen. Red Bull komt na 2021 door het vertrek van Honda zonder motorleverancier te zitten, waardoor het het idee heeft om alles wat F1-gerelateerd was aan Honda over te nemen. Tot 2025 zou Red Bull dan de krachtbronnen in eigen beheer hebben voor zowel hunzelf als zusterteam AlphaTauri. Dit is echter niet een eenvoudig proces, en dus kwam Red Bull met het verzoek aan de andere motorleveranciers om de doorontwikkeling van de V6-motoren vanaf 2022 te bevriezen tot 2026. Dat zou het moment zijn waarop het nieuwe motorreglement komt.

Dit voorstel heeft goedkeuring gevonden onder Mercedes en Renault, maar Ferrari zit nog met twijfels. Zij moeten volgens Marko snel overtuigd worden, omdat er niet veel tijd meer voor is. Afgelopen maandag was er een vergadering, maar daar volgde geen beslissing uit.

Het ergste scenario voor Red Bull zou zijn als Ferrari niet instemt, want dat betekent dat Red Bull weer een klantenteam zou zijn. Marko vreest in dat geval dat het team benadeeld zou kunnen worden en dat de voorkeur dus uitgaat naar het heft in eigen handen nemen. De deadline voor de beslissing staat voor Red Bull nu vast op 15 november.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen