‘Remmenknijper’ Fenati keert terug in Moto3

181116_VAL_Fenati

Op de lijst van aangemelde coureurs voor het seizoen 2019, die vandaag werd vrijgegeven, prijkt de naam van Romano Fenati, met startnummer 55 in de Moto3. De Italiaan die aanvankelijk voor het leven werd geschorst omdat hij in Misano op volle snelheid in de rem van Stefano Manzi kneep, keert terug bij het team dat hem eerder op staande voet ontsloeg. Het team Ongetta Marinelli Snipers gaat verder onder de naam Team O. Tony Arbolino (rechts op de foto) blijft bij het team.Kort nadat de schorsing van Fenati was teruggebracht tot februari 2019, was er al sprake van dat de Italiaan zou terugkeren in de Moto2, bij het Forward MV Agusta Team, maar daarvan is dus geen sprake. De plaats van Fenati in dat team wordt ingenomen door de Zwitser Dominique Aegerter.

Zie ook Racelicentie Fenati ingetrokken door Italiaanse federatie

Andere wijzigingen in de Moto2 zijn dat rookie Marco Bezzecchi (Red Bull KTM Tech3) zijn startnummer verandert van 12 naar 72 en dat Nicolo Bulega (Sky VR46), die eveneens vanuit de Moto3 naar de Moto2 promoveert niet meer met nummer 8 rijdt, maar met nummer 11. Bo Bendsneyder blijft bij NTS RW Racing GP zijn nummer 64 trouw.Nieuw in de Moto3 is het team van oud-wereldkampioen Max Biaggi (Max Racing Team) dat met Aron Canet de startplaats van het Schedl-team overneemt nu Philipp Oettl naar de Moto2 verhuist (Red Bull KTM Tech3) naast Bezzecchi.

Nummer 12 voor Viñales

In de MotoGP zijn de opvallende veranderingen de twee ‘nieuwe’ teams Red Bull KTM Tech 3 en Petronas Yamaha SRT. Een nummerwijziging is er voor Maverick Viñales, wiens vaste nummer 25 verandert in 12. Het is erg ongebruikelijk dat MotoGP-coureurs van nummer veranderen, omdat het deel uitmaakt van hun 'branding' en een grote rol speelt in onder meer de merchandising. In het geval van Viñales is #25gang bijvoorbeeld een vaste hashtag.

Het nummer 12 gebruikte Viñales voordat hij in de Grand Prixs kwam, vertelde hij in Valencia. Met dat nummer won hij zijn eerste titel, op twaalfjarige leeftijd, nu twaalf jaar geleden. Bovendien is hij jarig op 12 januari. Na een moeilijk - zeg maar gerust mislukt - jaar lijkt het Viñales' manier om opnieuw te beginnen.

Andere nieuwe nummers in de MotoGP zijn voor rookie Francesco Bagnaia (Alma Pramac Racing), die uitkomt met nummer 63 (in plaats van 42, want dat is al het nummer van Alex Rins) en Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3), die van nummer 44 naar 88 gaat, aangezien 44 al is vergeven aan Pol Espargaro.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden