Renault: ''Alonso in het nadeel bij Formule 1-rentree''

Fernando-Alonso-test-abu-dhabi

Renault Formule 1-directeur Marcin Budkowski denkt dat Fernando Alonso in het nadeel zal zijn bij zijn rentree in de Formule 1, ondanks dat hij kilometers heeft kunnen maken tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. 

Alonso keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Formule 1 bij het team van Renault. De tweevoudig wereldkampioen stapt met een goede voorbereiding terug in de cockpit, bij de voor hem bekende renstal. De Spanjaard was bij veel Grands Prix het afgelopen seizoen nauw betrokken en heeft tests gereden in de auto uit 2018 en 2020.

Vorige week mocht hij meedoen aan de Young Driver Test, na de GP van Abu Dhabi, waar zoveel om te doen is geweest. Dat gaf hem de kans om in hetzelfde chassis te rijden als waar volgend jaar gebruik van wordt gemaakt.

''Hij heeft een nadeel, omdat hij al twee jaar niet meer in de Formule 1 heeft gereden'', vertelt Budkowski aan Motorsport. ''Ik denk dat het wisselen van team voor Carlos Sainz of Daniel Ricciardo ook wennen zal zijn. Er valt veel te leren, verschillende manieren van werken, andere engineer, maar Fernando heeft al twee jaar niet meer gereden. Daarom proberen we hem wat tracktime te geven en ook wat tijd in de auto van 2018, gewoon om hem weer in het ritme te krijgen, hem weer in zijn fysieke conditie te krijgen, zijn nek etcetera. Dat heeft hij nodig.''

De testdagen in Barcelona volgend jaar zijn gehalveerd van zes naar drie dagen testen. Ondanks dat Alonso een bak ervaring heeft, wordt het een flinke uitdaging voor hem om zich te acclimatiseren in de auto, denkt Budkowski.

''Ja, het zal voor Fernando lastig worden om in anderhalve testdag aan de auto te wennen, maar ik denk dat nog meer omdat hij al zo lang niet meer heeft gereden'', besluit hij.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen