Renault coureurs kijken uit naar nieuwe circuits

Ocon_Ricciardo

Renault coureurs Daniel Ricciardo en Esteban Ocon kijk uit naar de nieuwe circuits die zijn toegevoegd aan de Formule 1-kalender. Het voorproefje dat het duo heeft gehad op Mugello doet de coureurs nu verlangen naar meer onbekend terrein.

De Formule 1-kalender ging in verband met het coronavirus flink op de schop. Zo werden traditionele circuits zoals Imola en Nürburgring toegevoegd, rijden de coureurs op een alternatieve lay-out van het Sakhir-circuit in Bahrein en wordt er voor het eerste geracet op Portimao. Tijdens het vorige raceweekend kregen de coureurs op Mugello al voor de eerste een voorproefje hoe het is om op een nieuw circuit te rijden. Renault coureurs Daniel Ricciardo en Esteban Ocon kijken na die ervaring uit naar wat er nog gaat komen.

“Ik zal ze niet allemaal opnoemen, maar ik kijk uit naar de Nürburgring en Istanboel”, aldus Daniel Ricciardo. De Australiër reed in 2011 voor HRT op vrijdag een vrije training op het circuit in Turkije. Ook racete hij voor Toro Rosso al eens op de Nürburgring. “Op Mugello moest ik vrijdag de baan leren kennen. Ik had er een lange tijd terug al eens op gereden, maar het is gaaf om dat in een snelle auto te doen. Je probeert de juiste lijnen te ontdekken. Dat hele leerproces is ontzettend leuk.”

Teamgenoot Esteban Ocon sluit zich aan bij de Australiër: “Het is leuk om een nieuwe baan zoals Mugello aan te doen, omdat het voor ons de eerste keer. Ik ben de Formule 1 dankbaar dat er dit seizoen nieuwe circuits zijn toegevoegd. Het is gezien de huidige situatie ook het juiste moment om dit soort dingen uit te proberen. Het was plezierig en gaaf om op Mugello te racen. En we gaan nog veel meer van dit soort circuits ontdekken dit jaar.”

De coureurs vertrekken eerst naar Rusland om voorlopig voor de laatste keer bekend terrein aan te doen. Daarna volgen achtereenvolgens de Nürburgring, Portimao, Imola en Istanboel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden