Renault en Ferrari mogelijk toch akkoord met 'engine freeze'

19 nov 2020
renault-ferrari

De bevriezing van het motorreglement gaat mogelijk toch door. Renault en Ferrari waren tegen de 'engine freeze', maar schijnen nu onder voorwaarden toch akkoord te willen gaan.

Honda vertrekt na 2021 uit de Formule 1. Red Bull kwam daarom met het idee om de Hondamotoren over te nemen. Om dit financieel mogelijk te maken moet volgens Red Bull wel het motorreglement bevroren worden. Mercedes kon zich wel vinden in de zogenoemde 'engine freeze', maar Renault en Ferrari waren geen voorstanders. Het voorstel van Red Bull leek dus de prullenbak in te kunnen.

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport (AMuS) lijkt het er toch op dat Renault en Ferrari akkoord kunnen gaan met de 'engine freeze'. Wel moet de bevriezing dan aan een aantal voorwaarden voldoen. Zou zou volgens AMuS een voorwaarde zijn dat het reglement niet eind 2021 ingaat, maar in begin 2022. Hierdoor kunnen de motoren in de winter van 2021-2022 nog doorontwikkeld worden. Daarnaast zou dit de motorfabrikanten in staat stellen om de geplande overstap naar benzine met 10% ethanol door te voeren.

De officiële beslissing van de motorfabrikanten is nog niet bekend, maar de kans dat de 'engine freeze' doorgang vindt, lijkt dus groter te zijn.

19 nov 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen