Renault nog niet op zoek naar opvolger Ricciardo

door Tim Koenders
20180309132802-9f483ef5

Cyril Abiteboul heeft in gesprek met Motorsport.com laten weten nog niet bezig te zijn met de opvolger van Daniel Ricciardo. Renault heeft in 2021 nog een stoeltje vrij aangezien Ricciardo bij McLaren heeft getekend. Maar Abiteboul heeft laten weten eerst het seizoen af te wachten voordat er een vervanger wordt gekozen.

De Fransman heeft laten weten eerst het seizoen af te willen wachten voordat Renault een keuze gaat maken wie er in 2021 in de auto plaats zal nemen. “We hebben nog geen race gereden, nog geen enkele sessie zelfs. Alleen de wintertests hebben we pas gereden. De wintertests zagen er goed uit maar we hebben nog geen idee waar we staan.” En dat is wel wat Abiteboul belangrijk vindt om te weten voordat er een keuze wordt gemaakt. Diegene die in 2021 voor Renault rijdt zal hoogstwaarschijnlijk ook in 2022 voor Renault rijden. Dat betekent dat er ook gekeken moet worden naar de reglementswijzigingen. Renault wil de weg terug naar de top vinden en dat kan alleen met de juiste coureurs.

Ook geeft Abiteboul aan dat hij wil kijken naar de Formule 2 coureurs die bij het Renault-junior team zitten. Zhou en Lundgaard hebben veel potentie, zij kunnen zich dit seizoen bewijzen in de Formule 2. De teambaas kan dit seizoen goed kijken in hoeverre de twee talenten klaar zijn voor de stap naar de Formule 1. Daarom is het belangrijk dat we als Renault rustig blijven en gewoon het seizoen afwachten.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen