Renault-teambaas Cyril Abiteboul is klaar met Red Bull

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, heeft in niet mis te verstane bewoordingen gereageerd op de kritiek van Red Bull op de Franse krachtbronnen. Naar verwachting zal het Oostenrijkse team na dit seizoen geen gebruik meer maken van de Renault-motor.

Renault voorziet Red Bull al twaalf jaar van motoren. Al die tijd heeft Red Bull zich volgens Abiteboul zorgelijk uitgelaten over het gebrek aan vermogen. De Fransman is klaar met de manier waarop Red Bull zich de laatste tijd uitlaat over de Franse motorenpartner. Met het einde van de samenwerking in zicht laat de Fransman van zich horen.

"Dat Red Bull kritiek heeft op de motorleverancier is niets nieuws", aldus Abiteboul. "We werken al twaalf jaar samen, hebben acht kampioenschappen gewonnen en nog hebben ze kritiek op ons. We zijn er nu wel aan gewend." De Fransman vervolgt: "Ze zullen nooit leren en nooit in staat zijn om de noodzaak van loyaliteit en toewijding naar een leverancier in te zien."

Volgens de Renault-teambaas heeft Red Bull juist goud in handen met de huidige motor: "Ze hebben in Shanghai al gewonnen en hadden ook makkelijk in Baku belangrijke punten kunnen scoren wanneer hun coureurs niet gecrasht zouden zijn."

Red Bull ondertussen heeft zich nog niet uitgelaten over met welke motoren het de komende jaren verder wil. Het team van Max Verstappen kijkt met een schuin oog naar zusterteam Toro Rosso dat sinds dit jaar van krachtbronnen wordt voorzien door Honda. Mogelijk maakt ook Red Bull die overstap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen