Renault verwacht 3 teams binnen 1 tiende van elkaar

door Tim Koenders
Daniel-Ricciardo

Ricciardo heeft in de laatste F1 Nation podcast laten weten dat volgens de data van Renault het middenveld heel dicht bij elkaar zit. Een aantal teams zouden zelfs binnen 1 tiende van elkaar zitten. Verder kijkt Ricciardo ook nog terug op zijn testdag.

De laatste keer dat de teams gezamenlijk op het circuit reden was in Barcelona tijdens de wintertests. Teams proberen tijdens de wintertests zo veel mogelijk data te verzamelen. Volgens de data van Renault zou het middenveld dit jaar dichter bij elkaar zitten, dat is wat Daniel Ricciardo heeft laten weten in de F1 Nation podcast. Volgens de Australiër was het erg lastig om te zien wie de snelste auto had van de teams in het middenveld. “Het ziet ernaar uit dat minimaal 3 teams binnen 1 tiende van elkaar zullen zitten, maar het is natuurlijk lastig te voorspellen.”

Renault heeft vorige week 2 dagen getest op de Red Bull Ring. 1 van de 2 dagen heeft Daniel Ricciardo achter het stuur gezeten van de Renault uit 2018. In de podcast laat hij weten blij te zijn om weer in de auto plaats te kunnen nemen. “In het begin was het best wel even wennen maar het duurde niet lang voordat ik het gevoel weer had.” Ricciardo laat ook weten dat het een goed gevoel geeft om een keer in een oudere auto te rijden. Het laat je namelijk goed zien welke stappen een team in 2 jaar kan maken.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden