Renault wil Alonso én jonge talenten testprogramma's laten doen

Renault-gp-rusland

In gesprek met Sky Sports legt Cyril Abiteboul uit dat het team van Renault op zoek is naar een balans over het testprogramma, waar de afgelopen tijd veel om te doen is geweest. De Franse renstal wil zowel Fernando Alonso als de talenten uit de opleiding testtijd geven.

Renault wil regelen dat Fernando Alonso in actie kan komen tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Omdat Renault ook zijn eigen talenten ervaring op wil laten doen, is het bezig om een testprogramma samen te stellen.

''We zijn bezig om zijn programma op te bouwen'', vertelt Abiteboul. ''We weten dat het in het tweede deel van het seizoen moet gebeuren, dus we hadden geen haast. Hij moest ook zijn IndyCar-programma afwerken. Hij wil graag tussen de twee en vier dagen doen en daar kijken we naar. Die auto, de RS18, is later dit jaar in het Midden-Oosten voor onze jonge coureurs.''

In de Formule 3 en Formule 2 heeft Renault wat talenten uit de eigen opleiding zitten. Die jongens zitten te trappen om aan de Young Driver Test deel te nemen.

''We hebben Oscar Piastri, die de titel heeft gewonnen in de Formule 3. In de Formule 2 hebben we Christian Lundgaard en Guanyu Zhou'', vertelt Abiteboul. ''Dus we proberen een goede balans te vinden tussen Alonso, die op een zo goed mogelijk niveau wil terugkeren, en onze coureurs uit de Academy''.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden