René Rast vervangt Daniel Abt voor de rest van het seizoen

door Tim Koenders
Rene-Rast

René Rast zal Daniel Abt gaan vervangen voor de rest van het Formule E seizoen. Abt werd ontslagen omdat hij iemand anders voor hem heeft laten rijden tijdens een virtuele Formule E race. Voor de laatste 6 races zal Rast het Audi stoeltje overnemen.

Het was nog een tijdje onzeker of het Formule E seizoen afgemaakt zou worden. Onlangs werd bekend gemaakt dat het seizoen afgesloten gaat worden met 6 races in Berlijn. Dit betekent dat Audi op zoek moest naar een vervanging voor de ontslagen Daniel Abt. De vervanger is tweevoudig DTM kampioen René Rast.

Rast heeft aangegeven dat hij de Formule E al een tijdje volgt. Hij vindt de Formule E een klasse die veel vraagt van de coureurs want naast snelheid moet je ook  letten op de batterij en het hebben van een goede strategie. En dat allemaal op een heel smal stratencircuit. Daarnaast geeft hij aan al veel in de simulator te hebben gereden. Hij verwacht dus dat hij goed voorbereid zal zijn voor de herstart van het seizoen. En met 6 races in 9 dagen liggen er genoeg mogelijkheden om snel te leren.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen